Een kamer schilderen: 9 eenvoudige stappen voor een perfecte afwerking

2022-11-23 21:49:41 By : Ms. Lingzi Yang

Deze Barrie 360-inhoud wordt u aangeboden door United Lumber Home Hardware

Een verfbeurt van hoge kwaliteit is een van de gemakkelijkste manieren om uw ruimte te transformeren en bij te werken.De juiste kleur kan warmte, helderheid, drama toevoegen … voor welke stemming je ook gaat. Stofreinigingsapparatuur

Een kamer schilderen: 9 eenvoudige stappen voor een perfecte afwerking

Om u te helpen die professionele verfafwerking te bereiken, volgen hier 7 tips om u te helpen uw kamer te schilderen:

Voordat je begint met het schilderen van je kamer, neem je de tijd om gaten, krassen en andere onvolkomenheden op te vullen.Dit is zelfs nog belangrijker als je een lichtere kleur gaat gebruiken die onvolkomenheden duidelijker laat zien.

Een post gedeeld door Jenesh Budhia (@jenesh_budhia)

Begin met het vullen van de gaten met spackle.Als het eenmaal droog is, schuurt u het totdat u een glad en vlak oppervlak heeft.Een schuurpapier met korrel 220 is perfect voor deze klus

Werk af met een vochtige handdoek om eventueel los stof op te vegen.

Vervolgens wil je vuil, roet, spinnenwebben, stof en vlekken verwijderen.Anders zorgen ze ervoor dat je verf niet goed hecht.

Een bericht gedeeld door Tam Dayle Real Estate photog (@realestate_photog_yxe)

Om de muren schoon te maken, veegt u ze af met een mengsel van lauw water en milde zeep.Vervolgens spoel je je muren af ​​met een licht vochtige doek of spons voordat je ze aan de lucht laat drogen.

Wees altijd voorzichtig in de buurt van elektrische lampen en stopcontacten bij het wassen van de muren.

Het afplakken van je stopcontacten en lichtkappen kan veel tijd kosten.En als je ze niet plakt, loop je meer risico dat er verf op komt te zitten en je afwerking bederft.

Een bericht gedeeld door Moda Finishes (@modafinishes)

Om uw schilderproject te versnellen, verwijdert u uw plaatafdekkingen van stopcontacten en stekkers.

PRO TIP: Om te voorkomen dat je de schroeven kwijtraakt, schroef je ze terug in het gat zonder het deksel erop.

Als iemand eerder heeft geverfd zonder de hoezen te verwijderen, moet u misschien voorzichtig rond de omtrek knippen zodat ze goed loskomen.Eventuele verfranden wil je dan wegschuren voordat je met een verse laag naar binnen gaat.

Hoewel het waarschijnlijk gemakkelijker is om geverfde hoezen te vervangen, kun je het misschien schoonmaken met veel geduld, warm water en huishoudschoonmaakmiddel.

Gebruik schilderstape om alle randen van de kamer af te plakken voordat je gaat schilderen.Dit omvat overal waar de muren lijstwerk, plafonds, vloeren en andere architectonische details ontmoeten.

Een post gedeeld door Black & White Services Corp (@blackandwhiteservicesmiami)

Als je dat nog niet hebt gedaan, veeg dan de muren schoon voordat je je tape neerlegt.Dit voorkomt dat stof en ander vuil de plakkerigheid van de tape verpesten.Breng vervolgens de tape aan met korte overlappende stroken en druk deze stevig aan.Dit zorgt voor een schone, rechte afwerking.

PRO TIP: Plamuurmessen kunnen een handig hulpmiddel zijn om tape in hoeken te drukken.

Als u een getextureerd plafond heeft, laat u een platte schroevendraaier langs de rand van het plafond lopen om een ​​onmerkbaar oppervlak zonder textuur te creëren waarop u tape kunt aanbrengen.Zorg ervoor dat u losse spackle wegveegt voordat u de tape aanbrengt om te voorkomen dat de verf gaat bloeden.

Als je ook het plafond schildert, schilder het dan eerst.Laat het drogen en plak het daarna af voordat je muurverf aanbrengt.

Als je de plinten en het lijstwerk schildert, is het optioneel om ze af te plakken terwijl je de muurverf aanbrengt.Maar als u ze niet afplakt, zorg er dan voor dat u de hoeveelheid muurverf die u erop krijgt beperkt voor een schonere afwerking.Hoe donkerder je muurkleur, hoe belangrijker het is om je lijstwerk niet te verven.

Zodra de muurverf goed is opgedroogd, plakt u de muur langs de lijsten af ​​voordat u ze schildert

Om afbladderen te voorkomen, verwijdert u de tape kort nadat de verf droog is (en volgens de instructies van de tape).Als de tape vastzit door te veel verf, gebruik dan een mes om langs de rand van de tape te snijden.

Wanneer u uw benodigdheden koopt, wilt u een verf kiezen die bij uw kamer past.Als u bijvoorbeeld een badkamer of keuken doet, wilt u speciale verf met een schimmelwerend additief.

Een post gedeeld door United Lumber & United Truss (@united_lumber)

U wilt ook de juiste afwerking kiezen.Wat voor u logisch is, zal uiteindelijk gebaseerd zijn op uw voorkeuren, maar hier zijn enkele richtlijnen als u het niet zeker weet:

Glans: Reflecterend en makkelijk schoon te maken.Het beste voor houtwerk, kasten en deuren.

Halfglans: minder reflecterend maar toch duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.Het beste voor keukens, badkamers, bijkeukens, sierlijsten en kastdeuren.

Satijn: Net een beetje glans maar toch makkelijk schoon te maken.Het beste voor gebieden met veel verkeer, zoals kinderkamers, keukens, woonkamers, ingangen en gangen.

Mat: absorbeert licht in plaats van het te reflecteren en vertoont minder imperfecties.Het beste voor slaapkamers, oneffen muren en muren met textuur.

U wilt er ook zeker van zijn dat u de juiste hoeveelheid verf koopt.Anders zou je kunnen eindigen met kleuren die enigszins verschillen van het ene blikje tot het andere.

Om erachter te komen hoeveel verf je nodig hebt voor je kamer, heb je de vierkante meters van elke muur nodig.Om de vierkante meters van elke muur te krijgen, vermenigvuldigt u de lengte van een muur met de hoogte.Doe dit voor elke muur en tel de getallen bij elkaar op voor de totale vierkante meters van uw kamer.

1 gallon beslaat ongeveer 400 vierkante voet.Als je meer dan een liter verf nodig hebt, meng ze dan in een emmer van 5 liter zodat er geen variatie in kleur is.

GERELATEERD: 9 eenvoudige make-overideeën voor de badkamer die u op een dag kunt doen …

Wanneer je een kamer schildert, wil je bovenaan beginnen en naar beneden gaan.De belangrijkste reden hiervoor is dat de zwaartekracht ervoor kan zorgen dat verf druppelt.Door van boven naar beneden te schilderen, voorkom je dat druppels, spray en spetters terechtkomen op oppervlakken die je al hebt geverfd.

Een post gedeeld door United Lumber & United Truss (@united_lumber)

Begin met het verven van je kamer door de muren met een kwast af te werken (dit wordt ook wel snijden of trimmen genoemd).

Om af te werken, dompel je je verf een derde van de weg in je blik verf.Maak het schoon door het tegen de zijkant van het blik te tikken in plaats van langs de rand te slepen.Houd de borstel vast als een potlood en borstel langs alle gebieden die moeilijk te bereiken zijn met uw roller, inclusief waar de muur en het plafond samenkomen, in hoeken en rond stopcontacten.Om druppels te voorkomen, wilt u de randen veren.Dit doet u door de borstel naar de muur te slepen terwijl u hem langzaam van de muur af tilt.Zodra je je muur hebt omrand, kun je het midden vullen met een roller.

Doe één muur tegelijk zodat je verf geen tijd heeft om te drogen voordat je begint te rollen.

Het kan verleidelijk zijn om gewoon je roller in je verf te dopen en erbij te komen.Maar als u de tijd neemt om uw roller voor te bereiden, wordt het proces eenvoudiger en krijgt u een betere afwerking.

Een bericht gedeeld door Somic (@somitool)

Om te beginnen wil je de buitenkant van de roller bevochtigen.Doe dit door een natte doek om de roller te wikkelen en zachtjes te knijpen.

Zodra de roller vochtig is, dompelt u hem nauwelijks in uw verfblik - dompel de roller niet onder.Rol de roller een paar keer langs de pan om de verdeling gelijkmatig te maken en druppen en spatten te voorkomen.

Voor muren en gladde plafonds wil je een lage noppenroller gebruiken.Als u een getextureerd plafond heeft, gebruik dan een rol met een dutje van ½ "tot ¾".

Wanneer u met uw roller verf op de muur aanbrengt, begin dan bij de rand en ga naar buiten.Ga langzaam en stabiel om platter te vermijden en beweeg in een zigzagpatroon voor de best mogelijke dekking.Werk in kleine delen van boven naar beneden en ga dan terug langs de randen als dat nodig is.

Draai je roller zijwaarts om dicht bij het plafond en de plinten te komen.

Zodra de verfdekking dun wordt, drukt u de roller niet tegen de muur.Laad het in plaats daarvan op met meer verf.Om druppels te voorkomen bij het verwijderen van de rol van de muur, rolt u deze lichtjes naar beneden terwijl u wegtrekt.

Primer helpt de muur af te dichten, voorkomt schimmel en is nodig bij het overgaan van een donkere naar een lichtere kleur.U kunt primer en verf apart kopen of u kunt op zoek gaan naar een product dat verf en primer in één biedt.

Een bericht gedeeld door J+B |Bennett Baksteen (@bennettbrickhome)

U gebruikt dezelfde methode om primer aan te brengen als met verf.Zorg ervoor dat u de primer volledig laat drogen voordat u een verflaag aanbrengt.

Als je een pauze neemt of tussen twee lagen zit, wikkel je kwast en roller dan in plasticfolie of een plastic zak en leg ze in de koelkast.Dit voorkomt dat de verf uitdroogt en voorkomt dat je steeds je gereedschap moet wassen.

Een bericht gedeeld door Yellow London (@yellowlondon.id)

Als je helemaal klaar bent met schilderen, was je alles grondig en laat je het drogen voordat je het opbergt.

Latexverf is de meest populaire keuze voor het schilderen van huizen, omdat het minder dampen veroorzaakt en gemakkelijker schoon te maken is.Om latexverf van uw gereedschap te verwijderen, laat u ze onder water lopen en gebruikt u een reinigingsborstel om de verf uit te werken.Spoel je gereedschap af en werk in wat handzeep.Spoel opnieuw en vorm dan je penselen opnieuw.

Hoewel het volgen van al deze stappen wat extra tijd aan je schilderproces zal toevoegen, zal het uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.Het eindproduct ziet er niet alleen professioneler uit, het zorgt er ook voor dat uw verf er langer beter uitziet.

GERELATEERD: 7 eenvoudige en budgetvriendelijke ideeën voor het bijwerken van uw slaapkamer …